vrijdag 15 augustus 2008

YouTube - Broadcast Yourself. (nog eens )




YouTube - Broadcast Yourself.: "Winehouse"

Vanmiddag met hulp van Liesbeth :eindelijk is het gelukt om links in te voegen! Bedankt.
Filmpjes van You Tube ga ik ook nog proberen: de bovenstaande link naar Amy Winehouse is gelukt, maar hoe ...weet ik niet meer.

donderdag 14 augustus 2008

Ontdekken op web 2.0: ding17.


Al een paar dagen bezig met dit ding:ontdekken op het Web 2.0.Veel artikelen, veel engels, maar ook wel in het Nederlands.Gelukkig lees ik ook de krant en vandaag (14-08-2208)staat in de NRC een helder artikel over het Web 2.0ver de noodzaak ermee aan de slag te gaan."Web 2.0 voor al u communicatie" van Maria-Jose Klaver.
De moeite waard en allerlei vragen zoals betrouwbaarheid, beveiliging e.d. komen aan bod.Maar dat we zonder Web 2.0 kunnen als bibliotheken: niet dus.


In een ander artikel van haar:( In een ander artikel van 23 april 2008 NRC )"Wie is de baas op Web 2.0?" staat : "Van den Boomen stelt dat op Web 2.0 niet de mens, maar de software de baas is. Zij pleit daarom voor meer aandacht voor mediawijsheid. Kinderen, maar ook volwassenen moeten leren hoe de software, die de kern van Web 2.0 is, precies werkt. “This implies questions such as: how does a Blogger-script work, how do MySpace or Facebook earn their money? What are cookies doing? What kind of data do I give away on the fly? How do search engines compute their results?” aldus Van den Boomen. Een m.i. interessante visie omdat het gebruik van Web 2.0-toepassingen alomtegenwoordig is, maar bijna niemand precies weet hoe alles werkt en wat de gevolgen van het massale gebruik van Web 2.0 zullen zijn. Zonder gedegen kennis van de werking van het web kan niemand goed nadenken over de praktijk en de toekomst."
Vandaar de cursus dus.
Marie Jose Klaver heeft een weblog met allerlei nieuws over het web: http://weblogs3.nrc.nl/klaver/ echt de moeite waard.

Nog een lijst met politieke 2.0 websites:
http://www.nrc.nl/opinie/article1933756.ece/Lijst_met_politiek_2.0_websites

Verder kwam ik tegen: http://www.netkwesties.nl/

Was vanavond nog op zoek naar de tekst van het artikel van 14-08-2008 in de NRC en kwam toen een blog tegen van iemand uit Sneek die het artikel heeft opgenomen!Hier de link:http://anskesmit.blogspot.com/2008/08/onderstaand-bericht-heb-ik-integraal.html
(Zeer aanbevolen)

Ter afwisseling weer gaan rondkijken op het web: een site van http://www.lulu.com/: zelf je eigen boek maken en publiceren .Zo kwam ik een uitgave tegen van iemand die fotocomposities van pannenkoeken heeft gemaakt! Ook een soort poster met kunstzinnige mandarijnenschillen!

Heb ook weer even gekeken op de site van de Princeton library :http://www.princeton.lib.nj.us/ : van de activiteiten in de bibliotheken maken ze een filmpje en die kun je na afloop downloaden: ook leuk voor onze klanten!

Tussen de 23 dingen door ben ik ook bezig het foto's delen toe te passen: in mijn account bij Mijn Album.nl ben ik bezig de foto's van de 77ste verjaardag van mijn vader te zetten, zodat ik die kan delen met mijn zus: het lukt allemaal prima, maar je moet wel geduld hebben voor het downloaden van de foto's.

zondag 10 augustus 2008

Podcasts en YouTube:15 en 16

De afgelopen dagen en avonden met deze 2 dingen bezig geweest en je kunt er uren aan besteden. You Tube kende ik al en zelf vind ik de muziekvideo's het leukst.Heb ook naar andere onderwerpen gekeken bijvoorbeeld over koken: o.a. een filmpje: koken met nerds. Heb me aangemeld om dit te uploaden, maar dat duurt allemaal erg lang. Hoorde afgelopen week dat de politie ook van YouTube gebruik maakt om zaken op te lossen. Je bereikt er een groot publiek mee.Heb in het lijstjesdeel wel een paar filmpjes van Amy Winehouse, maar in dit deel lukt het nu nog niet.Heb ook van filmpjes van bibliotheken gezien, je kunt activiteiten promoten, laten zien wat je doet, etc. Ook over podcast ben ik wel enthousiast: zag marathonintervieuws van de VPRO voorbijkomen, heb een belgische podcast gehoord met een interview met Conny Palmen, iets van DOK Delft, twee podcasts doorelkaar en nog veel meer...Maar ik moet door met de 23 dingen. Ga zeker met de podcast en dan via de pc nog op zoek naar andere zaken.Voor de bieb bijv. verwijzen naar podcasts over auteurs en boeken, ook leuk OVT van de VPRO,(is nu nog leeg) etc.Zag net nog op de site van het Parool een artikel over kaas en wijn met een instructiefilmpje van YouTube erbij gezet ook de Volkskrantsite heeft dit soort items.