zondag 25 mei 2008

Nummer 9



Afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met het nieuwe web of web 2.0.
In deze blog een soort terugblik op wat ik heb ontdekt.
Donderdag 22 mei ben ik op de NVB themadag geweest en s'ochtends was er een presentatie van Liesbeth Mantel.De presentatie sloot precies aan bij deze nieuw ontdekte webwereld!
Haar presentatie was leuk en informatief, met veel nieuwe informatie, maar ook regelmatig een oja met wat ik de afgelopen weken heb gedaan.
Alle links van haar presentatie staan op http://delicious.com/moqub/2008-05-22-lezen20 en die ga ik toevoegen aan mijn favoriete links (Heel veel over het nieuwe web).Praktische voorbeelden van weblogs op boekengebied, e-books en bronnen delen via del.icio.us (inderdaad dezelfde die Aline ook gaat gebruiken om informatie te delen).Je herkent en hoort dus inderdaad vaker deze termen en mogelijkheden en dat is allemaal winst!Op mijn zoektocht net kwam ik via de site http://bibliotheek20.ning.com/ een link tegen naar foto's die op de themadag zijn gemaakt en zag mezelf terug op een foto-album op Flickr op een Wii-apparaat! die ik hier ook maar publiceer en meteen ook maar heb gezet in mijn foto-album op het net.


Zijn er mogelijkhedenheden voor bibliotheken? Toevoegen van rss op onze biebsite en je klanten krijgen snel alle nieuwtjes thuis.Zelf zie ik ook wel mogelijkheden met weblogs voor leesclubs.Per leesclub een eigen weblog, opgestart door de bibliotheek met voor de deelnemers mogelijkheid om op elkaar te reageren, tips te geven etc. Zou ook voor de kinderjury een idee zijn om met enthousiaste lezers zoiets uit te proberen.Een middagje uitleg hoe een weblog werkt en ze kunnen aan de slag.
De mogelijkheid om je eigen bibliotheek op het web te zetten voor anderen , bijv. van een bijzondere collectie en daar een tentoonstelling van maken in de bibliotheek, etc.