maandag 4 augustus 2008

Instant Messiging: nummer 14.


Gisteravond bezig geweest met IM. Het programma I Seek You ken ik ook uit een ver verleden.
IM is een toepassing die ik al ken: van de schoolmediatheek waar ik heb gewerkt en natuurlijk van thuis van mijn dochters die hier regelmatig achter zitten en het als een soort achtergrond hebben tijdens allerlei andere bezigheden.
Bij mij thuis start de pc op met de Windwos Live Messenger van m'n dochter en de hele dag door zie je vrienden voorbij komen die aangemeld zijn en contact zoeken.
Handig om met een grotere groep een afspraak te maken om uit te gaan of iets te organiseren.
Zelf maak ik wel eens gebruik van dat account om met m'n andere dochter te "praten".
Heel handig maar een telefoontje werk net zo goed wat mij betreft.
Wat het gebruik voor de bibliotheek betreft: er is al de chatversie van Aladin.Ik weet niet of er veel gebruik van gemaakt wordt.Zelf denk ik dat jongeren dit met name gebruiken voor sociale contacten en niet zozeer voor school.
Je kunt tegenwoordig ook chatten met medewerkers van het NOS journaal of andere tv programma's.
Wat de toekomst betreft denk ik dat hier nog wel ontwikkelingen zullen komen die ook andere toepassingen zou kunnen inhouden.
Ik heb gisteren en vadaag geprobeerd te kijken bij Libsucces wiki maar deze site doet het op dit moment niet, ga ik later nog eens proberen.
Wat chatten met Gmail betreft ben ik ook uitgenodigd door medecursisten maar tot nu toe nog niemand online getroffen.Woensadg zie ik ze weer live.

Alvast bezig met YouTube

Tijdens de vakantie vaak naar dit nummer geluisterd tijdens autoritjes en thuis gekeken op You Tube naar Amy Winehouse:nu nog even proberen hem in mijn blog te plaatsen!!


Nog even oefenen of ik een link hierin kan krijgen: